Aibel får Statoilkontrakt

Publisert: 24.02.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

– Dette er en god nyhet først og fremst for Aibel, men også for hele den norske leverandørindustrien, sier administrrende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen.

Aibel beregner å bruke nærmere 6.000 årsverk på Johan Sverdrup-prosjektet. I tillegg kommer alle ringvirkningene i og rundt områdene der prosjektet skal gjennomføres.

Kontrakten omfatter både prosjektering, innkjøp og fabrikasjon (EPC), og vil på det meste engasjere over 3.000 medarbeidere. Arbeidet starter umiddelbart.

Tre moduler

Plattformdekket til boreplattformen vil bestå av tre moduler. Aibel skal bygge den største modulen, hoveddekket (MSF), ved selskapets verft i Thailand. Borestøttemodulen (DSM), som er den nest største, vil bli bygd ved selskapets verft i Haugesund. Den siste modulen, boreenheten (DES), skal bygges hos samarbeidspartner Nymo i Grimstad.

Høsten 2017 starter arbeidet med å sammenstille de tre modulene. Dette vil skje ved selskapets verft i Haugesund. Den ferdige plattformen skal overleveres til Statoil i andre kvartal 2018.

Prestisjeprosjekt

Oppdraget har en estimert verdi på åtte milliarder kroner. I tillegg til Nymo, som skal bygge den ene modulen, blir også Odfjell og National Oilwell viktige bidragsytere.

Relevante artikler

Regjeringen foreslår å doble de statlige tilskuddene til Fair Play Bygg i revidert nasjonalbudsjett.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.