Advokatsekretærer vant i retten

Publisert: 15.11.11

– innholdet kan være utdatert

Stridens kjerne var fortolkningen av en formulering i tariffavtalen, som ble inngått mellom advokatkontoret og Handel og Kontor i 1995. Advokatene i firmaet Christensen, Ertsaas, Kjøren og Smalås i Steinkjer mente at de ikke var fullt ut bundet av formuleringen “Partene er enige om å følge det til enhver tid gjeldende Statens lønnsregulativ”.

Må følge lønnsrammen

Arbeidsgiveren mente det ikke betød å følge lønnsrammen, kun lønnstabellen. Men der tok de feil. I dommen slås det fast at rammene i staten skal følges. Nå vanker det etterbetaling på de fire HK-medlemmene.

Les hele saken i HK-nytt.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.