A-pressen kutter millionkostnader

Publisert: 15.08.12

– innholdet kan være utdatert

Onsdag godkjente Medietilsynet A-pressens oppkjøp av Edda Media fra Mecom. Edda Media legges inn som et datterselskap i A-pressen og etter overtakelsen av Edda består A-pressen av 71 papiraviser og 10 rene nettsteder.

A-pressen varsler massive kostnadskutt etter at siste hinder for fusjon med Edda Media er ryddet av veien, skriver nrk.no.

Freder ingen

Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen kommer ikke til å frede noen ansatte og begynner kuttene med konsernledelsen og fortsetter nedover.

Må selge lokalaviser

For å få godkjent oppkjøpet krevde Konkurransetilsynet at A-pressen skulle selge 2 lokalaviser; Demokraten i Fredrikstad og Varden i Skien, for å redusere konsernets eierandel i medieregion Vestviken.

Medietilsynet krevde salg av sju lokalaviser for å godkjenne kjøpet: Smaalenenes Avis i Askim, Østlandets Blad i Ski, Rakkestad Avis, Enebakk Avis, Ås Avis og Vestby Avis, for å redusere konsernets eierandel i medieregion Østviken.

Det er usikkert hvem som kan være aktuelle kjøpere av de omtalte lokalavisene.

PRM fra A-pressen.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.