A-del i Spekter ferdig

Publisert: 15.04.15

– innholdet kan være utdatert

Det gis et tillegg på 3 413 kroner per år til arbeidstakere (unntatt lærlinger) med ei årslønn på 388 013 kroner eller lavere.

For helseområdet fastsettes lønnstilleggene i de videre forhandlingene.

– Resultatet er i tråd med LO-/NHO-oppgjøret, men i Spekter-oppgjøret legges lavlønnstillegget på individ. Vi opplever dette som mer treffsikkert, sier forbundssekretær Reidunn Wahl, forbundets representant i LO Stats forhandlingsutvalg.

I morgen, torsdag 16. april, avholder forbundet et møte for forhandlingsledere som skal forhandle B-delen på forbundets Spekter-avtaler. I møtet tas det en gjennomgang av A-delsprotokollen og de fastsatte frister for B-delsforhandlingene.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.