Ap-opprør mot EU-direktiv

Publisert: 29.11.11

– innholdet kan være utdatert

– Jeg vil anbefale vår stortingsgruppe å utsette behandlingen av EUs vikarbyrådirektiv. Det har kommet mange innvendinger, ikke minst fra LO-forbundene, og bekymringene kommer fra dem som virkelig vet hvilke virkninger direktivet vil få, sier Aps Thor Erik Forsberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi bør sende ut direktivet, inkludert en solid tilleggspakke som tar hensyn til de mange bekymringene, på en ny høring. Vi trenger mer tid på å finne ut hva direktivet egentlig innebærer. Hvis stortingsgruppa likevel ønsker å ta stilling til direktivet på onsdag, er min klare anbefaling at vi bruker reservasjonsretten og sier nei, sier Ap-representanten.

Forsberg frykter en svekket fagbevegelse, færre faste ansettelser, dårligere pensjonsrettigheter og større lønnsforskjeller med direktivet.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

Hvordan kan vi sikre oss digitalt? Ta gratis kurs i informasjonssikkerhet.
Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd. – Ville ikke møte oss på noen av våre krav.
Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.