96 mister jobben i GET – ansiennitet må legges til grunn

Publisert: 30.11.16
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet mener at ansiennitet skal legges til grunn når nedbemanningen skal gjennomføres.

TV-distributøren Get sier opp 96 av sine ansatte. EL og IT Forbundet har 210 medlemmer i bedriften. Det fortsatt ikke avklart hvem som må gå.

– Dette var en tung beskjed å få. De ansatte og deres familier går nå en usikker framtid i møte, og vi gjør alt vi kan for å ivareta våre medlemmer. For at nedbemanningen skal bli så rettferdig som mulig, så mener vi at den må gjøres etter ansiennitetsprinsippet, sier Alexander Blomquist, tillitsvalg for EL og IT Forbundet.

Oppsigelsene begrunnes av selskapet med at «innholdskostnadene stiger kraftig samtidig som stadig flere kunder kun ønsker bredbånd fra Get». Mer digital kundebehandling brukes også som begrunnelse.

Get har totalt 840 ansatte i Norge, og selskapet sier dermed opp over ti prosent av arbeidsstyrken.

Forbundssekretær Reidunn Wahl var i onsdag (30/11) hos GET for å møte EL og IT Forbundets medlemmer.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.