8 millioner gamle mobiler

Publisert: 05.03.12

– innholdet kan være utdatert

Telenor står bak aksjonen, i samarbeid med Norges idrettsforbund.

76 prosent av oss har minst én kassert mobiltelefon, viser en spørreundersøkelse Norstat har gjort for Telenor. 33 prosent har minst tre gamle telefoner.

– Vi er svært opptatt av ny mobilteknologi her i landet, og i fjor kjøpte nordmenn 2,2 millioner nye telefoner. Det hoper seg opp med kasserte telefoner som kan resirkuleres eller komme andre til nytte, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

Smarttelefoner tar en stadig større del av markedet og sto for 65 prosent av salget i 2011.

Kjempedugnad

Nordmenn over 14 år har 8,3 millioner gamle mobiltelefoner liggende i roteskuffene, viser beregninger basert på den landsomfattende spørreundersøkelsen.

Nå skal 700 idrettslag fra hele landet samle inn så mange av dem som mulig. For hver innsamlet telefon får laget 35 kroner.

– I fjor tjente idrettslagene seks millioner kroner på tilsvarende innsamlingsaksjon, så dette er en aksjon som er bra for både miljøet og klubbkassa, sier Svendsen.

Innsamlingsaksjonen er delt opp to runder, en på våren og en på høsten. Til sammen ble det samlet inn i overkant av 174 000 mobiler i fjorårets aksjon. I år satser initiativtakerne på ny rekord.

– Vi har med 200 flere idrettslag i år. Målet er å få inn 230 000 gamle mobiltelefoner, sier president Børre Rognlien i Norges idrettsforbund.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.