5 statlige stillinger til Lærdal

Publisert: 23.05.12

– innholdet kan være utdatert

EL & IT Forbundets lokale tillitsvalgt i 1881, Lilly Kvamme, har gjennom flere år kjempet for bevaring av 1881-arbeidsplassene i Lærdal. Etter at ledelsen la ned avdelingen, har Kvamme og hovedtillitsvalgt Hjørdis Henriksen i Opplysningen 1881, jobbet iherdig med å få flere arbeidsplasser til bygda. Etableringen av 5 statlige stillinger er et tiltak de setter stor pris på.

Nytt register

Det er samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa som legger oppgaven med å sende ute internasjonale transportlisenser til Lærdal. Stillingene kommer som en følge av at det i 2013 skal opprettes et register som skal utveksle informasjon om transportører mellom EU og EØS-land.

I dag er det Vegdirektoratet i Oslo som har denne oppgaven. Det er håp om at stillingskvoten på sikt kan øke med 4.

Tapt over 100 stillinger

I alt har over 100 arbeidsplasser blitt borte etter at 1881 gradvis trappet ned. For fire år siden var det 122 ansatte ved Opplysningen 1881. I tillegg forsvinner det arbeidsplasser ved Lærdal sykehus.

Tapet av arbeidsplasser har derfor vært et sentralt tema på kommunenivå. Ordfører Jan Geir Solheim har foreslått at vegmeldingstjenesten skal flyttes fra Bergen til Lærdal for å kompensere for noen av de tapte stillingene, skriver NRK Sogn og Fjordane.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.