45 mister jobben i Namsos

Publisert: 08.05.13

– innholdet kan være utdatert

Bakgrunnen for fusjonen var å skape en større og mer slagkraftig forretningsenhet; styrke markedsposisjonen til begge aktørene.

Vel en måned etter at Konkurransetilsynet gav sin velsignelse til denne fusjonen, foreslår bedriften å legge ned 1888 VÆRSÅGOD! AS i sin helhet. I tillegg ble 1888 VÆRSÅGOD! avd Steinkjer lagt ned i februar 2013. Knappe 2 måneder siden.

Ifølge selskapets ledelse er vedtak om nedleggelse tatt av bedriftsøkonomiske hensyn. Vedtak er ikke tatt av hensyn til tap av oppgaver, for bedriften bruker tilkallingshjelp og midlertidig ansatte i tillegg til de fast ansatte.

Tillitsvalgte reagerer kraftig på bedriftens strategi og mener de har blitt ført bak lyset i en sammenslåingsprosess av meget ny dato.

Klubbene mener dette er kjøp av merkevaren 1888, ikke en reell fusjon.

Det har ikke vært reelle drøftinger hvor partene kunne finne alternative løsninger til beste for både bedriften og ansatte.

Tillitsvalgte beklager vedtaket på det sterkeste, spesielt med tanke på at dette er arbeidsplasser, kvinnebaserte, i distriktet. Distriktsarbeidsplasser viker plass mot sentralisering og avdelinger med flere ansatte, mener tillitsvalgte.

1880 Nummeropplysningen AS har tenkt å videreføre merkevarene 1880 og 1888 fra sine lokasjoner i Grimstad og Flisa.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.