3600 uten læreplass

Publisert: 06.04.10

– innholdet kan være utdatert

Dette kommer fram av tall fra Utdanningsdirektoratet. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen håper situasjonen vil bedre seg i 2010 og at flere vil få lærlingplass.

Kunnskapsministeren vil ikke sette noe mål for hvor mange som skal få læreplass i år. Men hun tror det blir lettere å slippe igjennom nåløyet enn i fjor.

–Vi har lykkes i å få kampen mot frafall fra videregående skole øverst på den politiske dagsorden, å sikre lærlingplasser er en viktig del av dette og den nasjonale dugnaden jeg har invitert fylkene til å være med på. Vi vil også fornye samfunnskontrakten med partene i arbeidslivet og offentlig sektor, stat og kommune, utfordres til å bidra mer. I tillegg var situasjonen i fjor preget av finanskrisen og det gjorde det vanskeligere å få læreplass. Den situasjonen er annerledes i år, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Slik er situasjonen i de ulike fylkene over andelen som fikk læreplass:

Hordaland: 92,2
Buskerud: 91,2
Rogaland: 84,1
Nordland: 83,9
Møre og Romsdal: 80,7
Sogn og Fjordane: 80,5
Vestfold: 79,5
Aust-Agder: 77,7
Telemark: 73,8
Vest-Agder: 73,6
Finnmark: 72,6
Nord-Trøndelag: 72,3
Hedmark: 71,5
Oppland: 71,1
Akershus: 70,8
Troms: 68,4
Oslo: 63,5
Østfold: 61,5

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.