300 nye medlemmer nådd i verveprosjektet

- innholdet kan være utdatert

Målbevisst og godt planlagt arbeid gir resultater. Geir Aasen kan notere 300 nye medlemmer etter at han startet som prosjektsekretær for EL og IT Forbundets verveprosjekt i IKT-sektoren. Forbundets mål er 1 500 medlemmer i løpet av 2019.

– Vi har nådd en ny milepæl, sier en fornøyd prosjektsekretær Geir Aasen.

Han er stort sett på farten og er innom kontoret på forbundskontoret når han skal gjøre «papirarbeid» og å planlegge nye verveaktiviteter rundt i Oslo og Akershus.

– Nye medlemmer kommer ikke av seg selv. Vi må ute og snakke med folk for å informere om fagbevegelsen og å fortelle dem hvor nyttig det er å være organisert. Vi må være synlige, understreker Aasen.

Etter utallige stands og møter har han erfart at mange ikke vet hva organisering betyr.

– Det er viktig å øke folks kunnskap, fjerne eventuelle myter og holdninger de har. Og det gjøres best ved samtaler i direkte møter. Mange blir overrasket når de får vite om alle fordelene ved organisering og å ha en tariffavtale, som er grunnmuren i et organisert arbeidsliv, sier Aasen.

– Flere jeg har snakket med har fått seg en vekker når jeg viser til forskning som bekrefter at fagorganisering er økonomisk lønnsomt, legger Aasen til.

For er mellom en firedel og halvparten på arbeidsplassen organiserte så øker lønningene med 14 prosent for kvinner og 15 prosent for menn, skriver forskning.no.

Fordelene ved organisering/tariffavtale