25 mister jobben

Publisert: 31.05.11

– innholdet kan være utdatert

– Dette er både trist og leit, sier Ole Magne Bakken, tillitsvalgt for de EL & IT-organiserte.

– Mange dyktige medarbeidere som har vært med på å forme selskapet til det det er i dag, står om kort tid uten arbeid. Dette til tross for gode økonomisk resultat gjennom flere år. Vi tillitsvalgte har ikke fått særlig mulighet til å framforhandle løsninger for avdelingen i Lillehammer, og har fått lite informasjon på forhånd som kunne ha satt oss i en forhandlingsposisjon. Det virket som det meste var avgjort da vi fikk vite om nedleggelsen.

Daglig leder i bedriften, Øyvind Trønsdal sier beslutningen om å legge ned avdelingen i Lillehammer i utgangspunktet bunner i økonomi.

– Slik det er nå, taper virksomheten penger, og da må vi se på mulighetene vi har innafor konsernstrukturen vår. Å slå sammen to enheter som driver like aktiviteter, gir betydelig gevinst, sier han til GD.

Flytter til Sverige

Ifølge Trønsdal drifter søsterselskapet Multicom Security i Göteborg mellom tre og fire ganger kundemassen Lillehammer opererer. Derfor var det uaktuelt å tenke at Securinet i Lillehammer skulle bestå framfor den svenske avdelingen.

– Etter en overgangsperiode kan vi drifte hele massen fra ett sted uten å øke bemanningen. Omorganiseringen bidrar til mer effektiv drift.

Alarmovervåking

Securinet er ledende i Norge på å overvåke alarmlinjer mellom blant annet kommuner/helseinstitusjoner, banker, eiendomsselskaper, butikker og industribedrifter på den ene siden og vaktselskaper, alarmsentraler, politi og brann- vesen på den andre.

I Lillehammer leier selskapet lokaler av Telenor. Gjeldende avtale går ut året.

Les hele saken i GD her.

Les mer om saken her.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.