Yrkes-VM: Heia Brå!

Av: Informasjonsavdelingen
10.10.2017

EL og IT-medlem Ståle Brå er blant 20 norske deltakere i Yrkes-VM som holdes i Abu Dahbi 15. til 18. oktober. Forbundet er stolt over å ha en så dyktig fagarbeider innen telekommunikasjon blant medlemmene.

Ståle Brå er 23 år gammel og kommer fra Melhus utenfor Trondheim. Han jobber i Bravida i Trondheim og har utdanning i elektro, og har fagbrev i elektriker og telekommunikasjon.

- Når du målet ditt om en topp fem-plassering, så er det en veldig sterk prestasjon. Uansett resultat, vet vi at du representere både faget ditt og Norge på den aller beste måte. Lykke til, skriver forbundsleder Jan Olav Andersen i et brev til Brå før den store konkurransen.

Han skriver videre at forbundet er stolt over at dyktige fagarbeidere cer medlem i forbundet, og at Brå er med i et felleskap som står opp for sitt fag og sine rettigheter.

20 dyktige ungdommer er klare for VM-innsats i Abu Dhabi i oktober. De er norgesmestre og de beste vi har i landet i aldersgruppen under 23 år. Ungdommene skal konkurrere i 18 fag under Yrkes-VM. Her vil de møte 1300 deltakere fra 77 land.

Les alt om Yrkes-VM her.

Fagbevegelsen har kritisert valget av Abu Dahbi

Valget av Emiratene og Abu Dahbi har vakt harme hos nordisk fagbevegelse. Med bakgrunn i arbeidsforholdene i landet kom den Nordiske bygge- og trearbeiderføderasjonen (NBTF) med en uttalelse som går hardt ut mot at yrkeskonkurransen Worldskills går av stabelen i Abu Dhabi.

EL og IT Forbundet er medlem i NBTF og forbundsleder Jan Olav Andersen var klar i kritikken.

 - Med en fagbevegelse som har gått såpass hardt ut mot fotball-VM i Qatar 2022, må det også stilles tilsvarende krav til de Forente Arabiske Emirater, sa Andersen.

Les mer om kritikken her.

Del: