Har du forsikret bunaden?

Av: Informasjonsavdelingen
12.05.2017

17. mai er den store bunadsdagen og rundt om i landet kommer mange ulike bunader til å pryde tog og sammekomster landet rudnt.

Verdifult plagg

Bunaden er kanskje det mest verdifulle og meningsfylte plagget vi har. Ikke bare koster den mye i kroner og øre – en komplett bunad med sølv kan koste opp mot 50 000 – 60 000 kroner. I tillegg har du kanskje arvet den, eller den er brodert av et familiemedlem.

Likevel er det mange som ikke har forsikret dette praktplagget.

Skjer ikke meg!

En av hovedgrunnene til at mange ikke tegner egen forsikring for bunaden, er at de tror at de er godt nok dekket med det de har fra før, sier Lars Marthinsen i SpareBank 1 Forsikring. Og noen tenker kanskje at det uhell, endog tyveri, "skjer ikke meg”.

Landets beste innboforsikring

Som medlem av et LO-forbund har du et godt utgangspunkt. Før det første har du allerede Norges beste innboforsikring i LOfavør Kollektiv hjem, som en del av medlemskapet ditt. Likevel anbefaler LOfavør og Sparebank 1 Forsikring at det opprettes en egen verdiforsikring for bunad. Denne forsikringen dekker skader på, eller tap av, kostbare gjenstander i hele verden – også når du er på reise. Gjennom LOfavør betaler du kun 1000 kroner i egenandel ved skade.

Les mer om Kollektiv hjem og forsikring av spesielle gjenstander.

Del: